Home » Vloerisolatie

Meer comfort met vloerisolatie

Goede vloerisolatie kan je wooncomfort aanzienlijk helpen verbeteren. De temperatuur van je vloer blijft er tot wel 4 graden warmer door. Je verliest minder warmte, waardoor je ketel minder hard hoeft te stoken. Het isoleren van je vloer is dus een uitstekende manier om de stookkosten te verlagen. Maar geen woning is hetzelfde, en daarom is het belangrijk dat je kiest voor de juiste vorm van vloerisolatie.

Besparen met vloerisolatie

Veel huizen hebben nog altijd een vloer die niet of nauwelijks is geïsoleerd. Woningen met een bouwjaar voor 1980 hebben van oorsprong altijd een ongeïsoleerde vloer met veel naden en kieren. Elke vloer zonder vloerisolatie voelt onaangenaam koud aan en veroorzaakt bovendien een ongezond binnenklimaat. Door het aanbrengen van goede kierdichting en vloerisolatie verbeter je het wooncomfort en kun je bovendien flink op je stookkosten besparen.

Voordelen van vloerisolatie

Isolatie kan voor een warmere vloer, voor minder tocht en koude trek in huis zorgen. De warmte in huis wordt gelijkmatiger verdeeld. Bovendien kan er door de juiste vloerisolatie geen vocht meer vanuit de kruipruimte binnendringen. Dit zorgt voor een gezonder leefklimaat. Het aanbrengen van vloerisolatie is meestal binnen enkele uren tot een dagdeel klaar. Vloerisolatie goed voor het wooncomfort, de gezondheid én voor het milieu.

Kierdichting voorkomt onnodige warmtelekken

Goede kierdichting is altijd een essentieel onderdeel van isoleren. Alle aanwezige luchtlekken moeten voor het aanbrengen van isolatie worden verholpen. Wanneer dit niet gebeurt dan kan door ongecontroleerde luchtbewegingen maar liefst 30 tot 70% van de isolatiewaarde van het aangebrachte isolatiemateriaal verloren gaan. Helaas wordt bij het isoleren tot op de dag van vandaag desondanks nauwelijks aandacht aan goede kierdichting besteed.

Hoe kun je het beste je vloer isoleren?

Een vloer kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. De meest effectieve manier van isoleren is door middel van PUR schuim tegen de onderkant van de vloer. Hierdoor worden alle kieren naadloos worden afgedicht. Maar het gebruik van PUR is echter omstreden. Bovendien is het vanwege het risico op vochtproblemen niet altijd aan te raden. In dergelijke gevallen kan het aanbrengen van isolatie op de bodem van de kruipruimte een goed alternatief zijn.

Vloerisolatie voordelen

  • Snel
  • 100% vochtdicht
  • Meer wooncomfort
  • Hogere isolatiewaarde
  • Snelle terugverdientijd

Energiekeurplus

Isolatie Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, de Level 3 gecertificeerd expert in thermografie & blowerdoortest. Wij doen onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de isolatie en kierdichtheid van woningen en gebouwen in Groningen, Friesland en Drenthe.